Prin Eger

De cand cu proiectul #Reteta_de_Vineri, ne-am dat seama cati oameni frumosi avem in jur si ne-am gandit ca din cand in cand sa va impartasim din experientele noastre, bineinteles punctand pe partea culinara. Ar fi minunat sa ne povestiti si voi. <3 Si intrucat nu suntem noi experti in scris, am zis sa vorbeasca mai mult pozele… Sa-i dam drumul! 😀

Dupa cum bine stiti (daca ne urmariti :P), acum vreo cateva saptamani ne-am luat cateva zile libere. Intamplarea a facut sa alegem  oraselul Eger din Ungaria, pentru o mini-vacanta, a carei tema principala a fost – relaxarea. Atunci cand alegem o destinatie urbana, preferam orase mai mici, cochete. Avem doua criterii: o cazare faina si restaurante ok.  Asadar, cand am intrat pe poarta celor de la Cifrapart Vendégház am stiut ca o sa ne simtim ca acasa. O casuta minunata <3, cu tot ce e nevoie pentru un sejur cu bebe.  Pe ei ii gasiti pe Airbnb sau pe facebook.

Din ce e de vizitat, pe noi ne-a impresionat privelistea din cetate si crama Bolyki, cu o poveste frumoasa, oameni draguti si niste vinuri rosii foarte bune. Deocamdata, Cabernetul Franc din 2017 e preferatul nostru.

Pe partea de restaurant, avem doua care merita mentionate: Macok Bisztró si Depresso. Macok ne-a uimit prin preparatele spectaculoase , iar la Depresso am avut parte de cel mai bun cappuccino ever si un mic dejun savuros.

Ce am invatat din aceasta experienta, a fost ca poti sa servesti cele mai bune preparate intr-un restaurant cu o atmosfera relaxata si ca e absolut firesc sa ai in meniu doar vinuri locale.

Sper ca v-a placut prima noastra postare si asteptam sugestii cu ce subiecte sa mai abordam pe viitor.

Zi cu soare, oameni faini, va lasam sa va bucurati de galeria foto! 🙂

Foto credit: Bianca Stupar, Longcountry Photography)